SVVE-subsidie: Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars (VvE’s)

Bent u van plan uw Vereniging van Eigenaars (VvE) te verduurzamen? De Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars (SVVE) biedt financiële ondersteuning voor energiebesparende maatregelen, duurzame energie en innovatieve oplossingen. Ontdek hoe u met deze subsidie uw gebouw toekomstbestendig kunt maken.

Wat is de SVVE-subsidie?

De SVVE-subsidie is bedoeld om VvE’s, woonverenigingen en wooncoöperaties te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen. Deze regeling, beheerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), combineert eerdere regelingen zoals de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) en de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). De SVVE maakt het aanvragen van subsidie eenvoudiger en stimuleert duurzame initiatieven.

Waarvoor kunt u subsidie aanvragen?

De SVVE-subsidie bestaat uit drie onderdelen:

  1. Subsidie voor energieadvies
  2. Subsidie voor verduurzamingsmaatregelen (let op: vraag deze aan vóór het uitvoeren van de maatregelen)
  3. Subsidie voor oplaadpuntenadvies

Daarnaast biedt het Nationaal Warmtefonds laagrentende leningen in de vorm van een Energiebespaarlening voor VvE’s die hun gebouw willen verduurzamen.

Subsidiebedragen en voorwaarden

De subsidiebedragen variëren afhankelijk van de gekozen maatregelen en de omvang van het project. Raadpleeg de RVO-website voor specifieke bedragen en voorwaarden per maatregel. Om in aanmerking te komen voor de SVVE-subsidie, moeten de maatregelen worden uitgevoerd door gecertificeerde bedrijven en voldoen aan de minimale isolatiewaarde of rendementseis.

Aanvraagperiode

De aanvraagperiode voor de SVVE-subsidie loopt van 23 januari 2023 tot en met 31 december 2027 voor energieadvies en verduurzamingsmaatregelen. Voor oplaadpuntenadvies kunt u subsidie aanvragen van 23 januari 2023 tot en met 31 december 2023.

Budget

Het totale budget voor de SVVE-subsidie bedraagt €48,5 miljoen voor energieadvies en verduurzamingsmaatregelen (t/m 31 december 2027) en €510.000 voor oplaadpuntenadvies (t/m 31 december 2023).

Aanvraagprocedure

Volg deze stappen om de SVVE-subsidie aan te vragen:

  1. Vraag een gratis oriënterend gesprek aan.
  2. Verzamel de benodigde documentatie, waaronder offertes en energieadviezen. (let op: u mag niet starten met de maatregelen vóór uw aanvraag).
  3. Dien uw aanvraag in via het eLoket van de RVO.
  4. U ontvangt binnen 12 weken een besluit over uw aanvraag.
  5. Na goedkeuring krijgt u het subsidiebedrag gestort op uw rekening.
  6. (Wanneer u meer dan €25.000,- subsidie ontvangt, krijgt u na afronding een vaststellingsverzoek van de RVO om de overige subsidie definitief te ontvangen.)
  7. Bewaar alle documenten en facturen tot vijf jaar na de datum van de vaststelling, aangezien de RVO controles kan uitvoeren.
Samenvatting

De SVVE-subsidie ondersteunt VvE’s, woonverenigingen en wooncoöperaties bij het verduurzamen van hun gebouwen. Door te investeren in energiebesparende maatregelen, duurzame energie en innovatieve oplossingen, draagt u bij aan een groenere, duurzamere toekomst. Maak gebruik van deze regeling om uw gebouw toekomstbestendig te maken en bespaar op energiekosten.

Wacht dus niet langer en ontdek hoe u met de SVVE-subsidie uw VvE kunt verduurzamen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden en voordelen van de SVVE-subsidie? Of heeft u vragen over het verduurzamen van uw VvE? Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier of via onze Whatsapp. Onze experts staan klaar om u te adviseren en te ondersteunen bij het realiseren van een energiezuinige en duurzame VvE.

 
Afgeronde subsidie aanvragen
0
Totaal aan subsidie opgehaald
+€ 0 ,-

Bel, whatsapp, mail of vul het contactformulier in!

Vragen?

Stel uw vraag of leg uw wens zo duidelijk mogelijk uit. Er wordt hard aan gewerkt om uw vraag of wens te beantwoorden. 

 

U krijgt binnen 24 uur reactie. 

 

 

 

 

 

Neem direct contact op!

Email

lieuwe@schoppersadvies.com

Want To Learn More About Our Services?

let’s talk

small_c_popup.png

Neem contact met mij op en ontvang binnen 24 uur een reactie!

Laat uw gegevens achter