De ISDE-subsidie (Investeringssubsidie Duurzame Energie) is een overheidsinitiatief dat huiseigenaren ondersteunt bij het investeren in duurzame energie. Het doel van deze subsidie is om woningeigenaren te motiveren hun woning energiezuiniger te maken en zo bij te dragen aan een groenere en duurzamere samenleving. Verduurzaming leidt ook tot kostenbesparing op de lange termijn.

Dankzij de ISDE-subsidie kunnen huiseigenaren een gedeelte van de kosten voor duurzame energieprojecten terugvorderen. Hierbij kunt u denken aan investeringen zoals warmtepompen, isolatie, HR++ glazen of energiezuinige daken. Deze subsidie is toegankelijk voor particulieren, bedrijven en organisaties met een woning of bedrijfspand in Nederland.

Om in aanmerking te komen voor de ISDE-subsidie, dienen projecten te voldoen aan specifieke voorwaarden. Zo moeten de projecten bijvoorbeeld leiden tot een vermindering van de CO2-uitstoot en voldoen aan de richtlijnen van de Rijksoverheid. Per maatregel variëren de subsidiebedragen en percentages. Bij meerdere maatregelen kan de subsidie oplopen tot wel 30%.

Voor 2023 is er een indrukwekkend budget van in totaal €350 miljoen beschikbaar voor de ISDE-subsidie. Hiervan is tot en met februari ongeveer €68,7 miljoen al toegekend. 

Belangrijk: Alleen nog in 2023 is de ISDE-subsidie voor kleine windturbines en zonnepanelen voor zakelijke gebruikers beschikbaar. Hiervoor is een budget van €30 miljoen gereserveerd.

Wilt u weten voor welke kosten u de ISDE-subsidie kunt aanvragen en wilt u volledig ontzorgd worden bij deze aanvraag? Neem dan nu contact met ons op en ontdek de voordelen van duurzame energie!

Bel, whatsapp, mail of vul het contactformulier in!

Vragen?

Stel uw vraag of leg uw wens zo duidelijk mogelijk uit. Er wordt hard gewerkt om uw vraag of wens te beantwoorden. 

 

U krijgt binnen 24 uur reactie. 

 

 

 

 

 

Neem direct contact op!

Email

lieuwe@schoppersadvies.com

Want To Learn More About Our Services?

let’s talk

small_c_popup.png

Neem contact met mij op en ontvang binnen 24 uur een reactie!

Laat uw gegevens achter